Talon maalaus viimeistelee kotisi

Onko uuden kotisi rakennusprojekti vihdoin maalausta vaille valmis? Onnittelut! Muista kuitenkin, että talon maalauksen tekeminen ei ole ihan niin helposti sanottu kuin tehty – tässä artikkelissa kerromme, mitä sinun kannattaa pitää mielessä talon maalausta suunnitellessasi.

Maalipinta on kotisi tärkeimpiä suojelijoita

Useimmiten uusi talo rakennetaan jo pohjamaalatuista elementeistä, eli ennen maalausta ei enää tarvitse tehdä varsinaista suojauspohjustusta. Maalaus kannattaa kuitenkin toteuttaa huolellisesti ja ympäristöön sekä käyttötarkoitukseen sopivilla tuotteilla, jotta maalipinta kestää mahdollisimman pitkään sekä suojaa taloa tehokkaasti.

Maalipinta suojaa taloa erilaisilta sääolosuhteilta – etenkin kosteudelta. Ehjä ja laadukas maalipinta ennaltaehkäisee esimerkiksi kosteusvaurioita, jotka voivat rikkonaisen maalipinnan läpi pikkuhiljaa ujuttautua aina talon rakenteisiin asti. 

Minkä värinen sinun talostasi tulee?

On sanomattakin selvää, että kun taloa maalataan, värillä on väliä. Tummat värit saattavat masentaa syyssateilla, kun taas ihastuttava vaaleanpunainen puolestaan voi tuntua aluksi mahtavalta idealta, joka muuttuukin parin vuoden päästä korniksi ja ärsyttäväksi. Uuden talon väri kannattaa siis miettiä huolellisesti.

Muistathan, että myös kotikaupunkisi saattaa asettaa rajoituksia talon värille! Neutraalit, klassiset värit, kuten vaaleat keltaiset, siniset ja harmaat saattavat tuntua tylsiltä, mutta ovat kuitenkin aina varmasti tyylikkäitä ja muodissa.

Teetä maalaustyöt aina ammattilaisella

Vaikka talon maalaus ei ole rakettitiedettä, kannattaa ennen uuden talon maalaamista ehdottomasti vähintäänkin konsultoida maalauksen asiantuntijaa. Ammattilainen tietää ja osaa neuvoa, miten maalipinta toteutetaan laadukkaasti, kestävästi ja siististi.

Etenkin eri materiaalien yhteensopivuus on tärkeää huomioida, jotta maalit eivät kupruile ja hilseile jo seuraavaan kesään mennessä. Eri maalityypeillä saattaa olla myös ympäristössä vallitseviin sääilmiöihin liittyviä kestävyyseroja, joita voi olla vaikea tunnistaa ilman vankkaa kokemusta.

Jos olet yhtään epävarma, jätä talon maalaus ammattilaiselle. Näin voit muuttaa upouuteen taloosi nauttien varmasti laadukkaasta jäljestä kustannustehokkaan ja aikataulussa pysyneen projektin päätteeksi. Ja ennen kaikkea, saat nauttia uuden talon raikkaasta ilmeestä pitkään ennen seuraavaa talon maalausta!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *