Hinaus Helsingin muistilista kesäautoilijoille

Hinaus Helsinki laati tarkistuslistan automatkailijoille:

  1. Tarkista, että sinulla on Hinaus Helsingin puhelinnumero puhelimessasi.

Tallenna Hinaus Helsingin puhelinnumero puhelimeesi, niin yllättävissä tilanteissa aikaa ei kulu puhelinnumeron etsimiseen.

  1. Varmista, että auton vararengas on mukana. 

Liian usein esimerkiksi pidemmälle automatkalle lähtiessä auto pakataan liian täyteen ja joskus jopa vararengas unohtuu matkasta. Tämä onkin yksi yleisimmistä syistä miksi Hinaus Helsinki hälytetään paikalle. Jotta automatka mökille ei päätyisi autokorjaamolle, niin varmista, että vararengas on matkassa mukana.

  1. Huolehdi ettei autosi akku pääse tyhjenemään.

Tämä neuvo saattaa kuulostaa itsestäänselvältä, mutta kun akku tyhjenee, päättyy siihen myös automatka. Hinaus Helsinki neuvoo lataamaan mobiililaitteiden akut täyteen jo kotona ennen reissulle lähtöä. Auton akku saattaa päästä tyhjenemään yllättävästi tilanteissa, joissa useampi matkustaja haluaa ladata mobiililaitteitaan autossa. Auton akku latautuu aina ajaessa, mutta pidä huoli, ettei laitteita ladata auton virran ollessa poissa päältä. Matkapuhelimet ja tabletit voi laittaa sivuun matkan ajaksi ja ajomatkasta voi nauttia yhdessä esimerkiksi pelaamalla sanapelejä tai kuuntelemalla musiikkia!

  1. Kiinnitä huomiota moottorin jäähdyttimeen.

Etenkin kesäisin kuumalla säällä kannattaa kiinnittää erityistä huomiota moottorin jäähdyttimen kuntoon. Jos moottorin jäähdytin ei toimi kunnolla, koko moottori saattaa tuhoutua ja automatka päättyä siihen paikkaan. Entisaikaan moottorit jäähdytettiin kylmällä vedellä, mutta nykyään se on ehdottomasti kielletty, nimittäin nykyisin akut sisältävät nesteitä, joita ei saa sekoittaa veden kanssa. 

  1. Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä: auton määräaikaishuolto kannattaa tehdä ennen pidempiä automatkoja.

Kun huollatat autosi ennen reissua, niin varmistat, ettei lomasi mene pilalle ylimääräisten pysähdysten ja korjausmaksujen takia.

Jos automatka päättyy tienposkeen kaikesta huolimatta, Hinaus Helsinki pelastaa autoilijat tienposkesta yllättävistäkin tilanteista.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *